Ανακύκλωση

Εδώ και λίγα χρόνια ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου μαζί με τους μαθητές εχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να ανακυκλώνουν όσα περισσότερα υλικά μπορούν. Ξεκινήσαμε με την ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικών συσκευασιών.

vallianeio9Ύστερα βάλαμε κάδο ανακύκλωσης φορητών ηλεκτρικών στηλών (ΑΦΗΣ). Με κάθε μπαταρία που ανακυκλώνεται, εξοικονομούνται 100 κυβικά μέτρα νερού. Για περισσότερες πληροφορίες πάτησε εδώ.

vallianeio14Επίσης συλλέγουμε πώματα εμφιαλωμένων νερών και βοηθάμε  στην αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Πρωτοπόρος στην προσπάθεια είναι ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, ο οποίος δέχεται καθημερινά τουλάχιστον μισό τόνο πλαστικά καπάκια, που φτάνουν από όλη την Ελλάδα με διάφορους τρόπους, όπως ταχυδρομείο, κούριερ και ΚΤΕΛ.

Οι εθελοντές του Συλλόγου τα μεταφέρουν σε μία εταιρεία ανακύκλωσης ειδών εμφιάλωσης με έδρα την Κεντρική Μακεδονία, με την οποία συνεργάζεται ο Σύλλογος, όπου τα παραλαμβάνει και συγκεντρώνει με αντάλλαγμα τη παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. Κατόπιν, αυτά χαρίζονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

vallianeio10

Τέλος, από τη φετινή χρονιά ξεκινήσαμε να ανακυκλώνουμε μελανοδοχεία.

Ένα άδειο μελανοδοχείο χρειάζεται πάνω από 450 χρόνια για να αποσυντεθεί.

Μην το πετάτε στον κάδο απορριμμάτων. Ανακυκλώστε το!

Τα άδεια μελάνια και τόνερ εκτυπωτών αποτελούν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος καθώς το υλικό τους όχι μόνο αποσυντίθεται δύσκολα αλλά και η κατασκευή του προϋποθέτει τη δαπάνη ενέργειας και πολύτιμων φυσικών πόρων.

recycle toner