Αγαπητοί γονείς, να σας ενημερώσουμε ότι οι μαθητές και εσείς είναι καλό να έχετε υπόψη τα εξής:
1. Προσέχουμε τις πληροφορίες που δίνουμε στο διαδίκτυο για την προσωπική μας ζωή – ποτέ δεν ξέρουμε με ποιον συνομιλούμε με σιγουριά και ποιος θα τις διαβάσει.

2. Σεβόμαστε πάντα την προσωπική ελευθερία και αξιοπρέπεια, του συμμαθητή μας. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εκτός σχολείου δεν μας δίνει το δικαίωμα να καταπατάμε τα δικαιώματά του.

3. Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται.

4. Είναι παράνομο να βιντεοσκοπούμε ή να τραβάμε φωτογραφίες συμμαθητές χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αλλά ακόμα και αν την έχετε  θα πρέπει να έχετε και τη σύμφωνη γνώμη των συνοδών εκπαιδευτικών.

5. Τα χρήματα που έχετε μαζί σας δεν θα πρέπει να τα κουβαλάτε πάντα όλα πάνω σας, υπάρχει πιθανότητα κάποιος να σας τα κλέψει. Αφήστε μερικά στο δωμάτιό σας ή απευθυνθείτε στους καθηγητές σας, για να σας τα φυλάξουν.

6. Εάν το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα να θυμάστε ότι απαγορεύεται η χρήση της.

7. Εάν κάποιος εξωσχολικός βρεθεί στο ξενοδοχείο, ή όπου αλλού σας πλησιάσει, να ενημερώσετε άμεσα τον υπεύθυνο της εκδρομής.

8. Στη περίπτωση εκδήλωσης αποκλινουσών συμπεριφορών που επιφέρουν ή που ενδέχεται να επιφέρουν σωματικές ή/και συναισθηματικές δυσάρεστες καταστάσεις, ο μαθητής/τρια που τις εκδηλώνει ελέγχεται παιδαγωγικά.

9. Θα επιθυμούσαμε επίσης να μας αναφέρετε γραπτώς για τυχόν φάρμακα που λαμβάνουν τα παιδιά σας, να μην ξεχάσουν να τα πάρουν μαζί τους, επίσης να μας αναφέρετε τυχόν αλλεργίες που ίσως έχουν.

10. Θα σας παρακαλούσαμε επίσης αν τυχόν διαπιστωθεί αδιαθεσία το προηγούμενο βράδυ ή το πρωί της αναχώρησης , κάποιου από τους μαθητές, να τον/την κρατήσετε σπίτι, για να μην μεταφερθεί η ίωση και σε όλους τους υπόλοιπους.

11. Σε περίπτωση που γίνουν ζημιές σε κάποιο δωμάτιο ή όπου αλλού , οι γονείς των εμπλεκομένων μαθητών είναι υποχρεωμένοι να τις πληρώσουν.

12. Τέλος, σε περίπτωση που παρουσιαστεί σοβαρό πρόβλημα αποκλινουσών συμπεριφορών, η εκδρομή θα διακοπεί και οι μαθητές θα επιστρέψουν άμεσα στην Κεφαλονιά.

Με εκτίμηση
Ο διευθυντής
Παύλος Γερασιμόπουλος

Πρόγραμμα Εκδρομής: Πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής 2023.docx