Επιστολή Για τους Γονείς & Κηδεμόνες (περίπτωση σεισμού)

Αγαπητοί γονείς                     

Στα πλαίσια του σχεδίου πολιτικής προστασίας του σχολείου μας επιθυμούμε τη συνεργασία και την κατανόηση σας, καθώς πάνω από όλα μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των παιδιών σας.

Επειδή η Κεφαλονιά είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ελλάδας, είμαστε πάντα σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση σεισμού να απομακρύνουμε τα παιδιά από το σχολικό κτίριο με συντονισμένες κινήσεις και να τα συγκεντρώσουμε στο προαύλιο για να είναι ασφαλή. Στο σημείο αυτό θέλουμε να σας επισημάνουμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας σε μια τέτοια περίπτωση.

Η προσέλευση σας στο σχολείο και ιδιαίτερα το να εισέρχεστε με το αυτοκίνητο σας στο προαύλιο χώρο του σχολείου μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει και να δυσχεραίνει την προσπάθεια μας να προστατέψουμε τα παιδιά σας. Ο λόγος είναι ότι ο δρόμος είναι στενός και υπάρχει κίνδυνος, αν παραστεί ανάγκη, να μην μπορέσει να πλησιάσει ασθενοφόρο, πυροσβεστικό όχημα κ.λ.π.

Επίσης επειδή θέλουμε ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία με οποιονδήποτε χρειαστεί, θα σας παρακαλούσαμε να μην παίρνετε τηλέφωνο στο τηλέφωνο του σχολείου.

Να είστε σίγουροι ότι αν υπάρχει σοβαρός λόγος θα σας ειδοποιήσουμε εμείς.

ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κεραμειών

Γερασιμόπουλος Παύλος